• Marketing Autorisatie

    EDUC Days zal de informatie op dit formulier gebruiken om contact met u op te nemen en u van updates en commerciële informatie te voorzien. Vertel ons alstublieft hoe u gecontacteerd wilt worden:

  • U bent vrij om op elk moment uw mening te veranderen door te klikken op de link « Afmelden » onderaan de pagina van elke e-mail die u van ons ontvangt of door rechtstreeks contact met ons op te nemen via valerie.sneyers@educdays.be. We zullen uw informatie met respect behandelen. Voor meer informatie hierover, aarzel niet om onze website te bezoeken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

Home > Op het programma > Themadagen > Dag van de Taal

Hoe men het ook draait of keert, talige communicatie blijft ook in een hightech maatschappij onmisbaar. OESO-rapporten hebben het niet alleen over slechte prestaties voor begrijpend lezen. Ze stellen vast dat Vlaamse scholen duidelijk minder tijd besteden aan taal en lezen dan de andere landen. Tijdens de EDUC Days verneem jij als educatieve professional wat de kracht is van een sterke taal/meertalige basis op school en hoe taalkennis vakoverschrijdend kan werken. Workshops, conferenties en panelgesprekken belichten standpunten en methodes.

Zullen we een vak als aardrijkskunde in het Engels geven ? Zijn onze gediplomeerden voorbereid op een job in het meertalige Brussel ? Wat met diverse thuistalen in de klas en ongeletterdheid ? Thema’s als deze beroeren niet alleen de taalleraren, maar vergen een vastberaden aanpak door de school. De taalbeheersing determineert immers de interactie op school en heeft een impact op het sociaal bereik van jongeren, ook in het beroepsleven. Een duidelijke profilering van het taalonderwijs dringt zich op.

Deelnemende organisaties

Wandel mee door onze 9 themadorpen